Voorstelling INSPIRO - Hedendaagse flamenco over adem als motor - Global Dance Festival
561
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-561,qode-core-1.2.1,tribe-no-js,tribe-filter-live,suprema child-child-ver-1.0.1,suprema-ver-2.2,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-events-style-theme,tribe-theme-parent-suprema tribe-theme-child-suprema-child,page-template-page-php,singular
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Voorstelling INSPIRO – Hedendaagse flamenco over adem als motor

4 november | 20:30 22:30

Hedendaagse flamenco over adem als motor

Vr 4 nov | 20:30 uur | KETELHUIS | €15 incl. drankje | Ooievaarspas 50%.
 
 

El Pub Flamenco | Met Jessica Achten

Danseres Jessica Achten danst niet alleen modern óf flamenco, juist de combinatie van beide is wat haar een sterke en unieke danseres maakt. In deze voorstelling betrekt zij gitarist/componist Tijn van der Sanden, percussionist Claudio Spieler en pianist/electronics Carlos Ema. Deze jonge makers hebben een brede en vernieuwende kijk op flamenco en hopen veel mensen te kunnen inspireren met hun voorstellingen.

Adem is de motor van beweging, in welke dansvorm dan ook. Door ademhaling ontstaat er energie die vertaald wordt in beweging. Ademhaling staat centraal bij moderne dans, maar bewust gebruik hiervan is ook bij Flamenco essentieel. Hoe laten deze stijlen zich meevoeren door ademhaling, tot een punt waar er alleen nog beweging is? Een flow van lucht die het lichaam binnengaat en ook weer verlaat. Adem diep in en laat je inspireren…

Wat is de bron van inspiratie voor een artiest? Is het het verlangen als danser om te communiceren via beweging? Is het de behoefte als muzikant om zijn gevoel om te zetten in klanken? Of laat je je inspireren door emoties, reizen, muziek, kunst, natuur, een verhaal of afbeelding?

De artiesten zullen door een constante ‘terugkoppeling’ elkaar inspireren met als uitgangspunt de ‘ademhaling’. Tijdens hun intensieve samenwerking laten zij zich meevoeren in deze flow, waardoor ze de energie zullen laten stijgen tot een hoogtepunt.

Inspiro

Inspiro aire, dejo inspirarme por el movimiento.
Inspiro el movimiento, dejo inspirarme por la musica.
Inspiro la musica, dejo inspirarme por las palabras.
Inspiro palabras, dejo inspirarme por la vida.
Respira Profundo – Dejate llevar

Artiesten:

Dans: Jessica Achten
Piano/live electronics: Carlos Ema
Gitaar/live electronics: Tijn van der Sanden
Percussie: Claudio Spieler

Gegevens

Datum:
4 november 2022
Tijd:
20:30 – 22:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Website:
https://globaldancefestival.nl/inspiro

Organisator

WereldDansWerkPlaats
Telefoon:
06-41249383
E-mail:
info@werelddanswerkplaats.nl
Website:
werelddanswerkplaats.nl

Theater De Nieuwe Regentes

Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid-Holland 2562 GR Nederland
+ Google Maps
070-2119988
denieuweregentes.nl