Over

 
 

Organisatie

Het Global Dance Festival wordt georganiseerd door WereldDansWerkPlaats en theater De Regentes. Een sprankelend festival vol van optredens, workshops, documentaires, global bazar en debat.

Initiatiefnemer

WereldDansWerkPlaats

Dans is universeel en heeft de kracht om mensen te verbinden, vooral daar waar woorden niet genoeg zijn. In werelddans ligt een grote waarde in het vertellen van verhalen en ontmoetingen en in het maken van indrukwekkende, experimentele of voor een groot publiek nog ongekende dansen. Den Haag telt vele ambitieuze werelddansers met verschillende culturen en achtergronden die hun kunst graag willen tonen en ontwikkelen, maar daarvoor zelf de mogelijkheden niet hebben. In WereldDansWerkPlaats kunnen zij kansen benutten!

De WereldDansWerkPlaats wil een positieve impuls aan het werelddanscircuit van Den Haag geven. Hierin geven zij dansers en nieuwe makers een steuntje in de rug middels coaching en bieden zij hen een podium. Dit biedt ook de mogelijkheid tot experimenteren met licht- en theatertechnieken. Zo komen zij tot een nieuw kwalitatief kader binnen de werelddans. Dit doen zij onder meer door de samenwerking tussen jonge talenten, gekwalificeerde amateurs en professionals te stimuleren. Door nieuwe ontmoetingen tussen talentvolle makers uit verschillende genres te creëren, willen zij een impuls geven om ook stijloverstijgend te werken.

Samenwerkingspartner

De Regentes

De Regentes in Segbroek is een theater van, voor, door, met de buurt en ‘de wereld in Den Haag’.  Een bijzonder en bruisend buurttheater dat met een klein vast team en een grote diverse groep vrijwilligers op professionele wijze een warm bad biedt aan bewoners, bezoekers, opkomende en gearriveerde (podium)kunstenaars, partners en huurders. Een niet te missen cultureel centrum met historie!

Partners

Cultuurschakel, Korzo, De Vaillant, Cunsong Xu, Groundbreakers

 

 

 

Global Dance Festival is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, CultuurSchakel, Culturele projecten, Fonds1818, Fonds Cultuurparticipatie en Stichting Zabawas.

Scroll naar boven