Workshops - Global Dance Festival
22
page-template-default,page,page-id-22,qode-core-1.2.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.1,suprema-ver-2.2,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Workshops

Global Dance Workshops

Zaterdag 2 november

Op zaterdagmiddag 2 november worden er twee blokken van twee workshops aangeboden in verschillende wereldse dansstijlen. Schrijf je HIER in voor (één van) de workshops. De prijs per workshop is €10,-. Er is enkel plaats voor een beperkt aantal deelnemers per workshop, dus vol = vol!


Workshop 1

Flamenco Dans – Lizzy Verloop

Leer in deze workshop de Spaanse dans met de karakteristieke trotse houding, de mooie hand en armbewegingen, het ritmische klappen (palmas) en het krachtige voetenwerk (escobilla).
In de workshop besteden we aandacht aan al deze Flamenco technieken en de expressie en inleving van de dans. En we leren een choreografie aan zodat je aan het eind van de workshop een stukje op muziek kunt dansen.

Lizzy houdt van de expressie, passie en drama in de vooral traditionele Flamenco en dat
zie je terug in haar lessen.

Workshop 2 | GEANNULEERD

Whirling and ChoreographyValentina Lacmanovic

How to introduce, sustain and connect the whirling within your choreographic work? We shall work on technique and aesthetic aspect of whirling and spiralling motion within a particular style. Participants can (if they wish) come with a concrete choreographic sequence in which they want to introduce whirling.

Open level – all professional and amateur dancers (all styles) are welcome. 

Workshop 3 | GEANNULEERD

Fusion Duets – Tjarda van Straten

Tjarda is well-known for her open-minded approach towards fusion dance. Both her teaching and  choreographies have inspired peers and audiences around the globe and her work triggers many in finding their own path. She has choreographed many pieces with dancers from different dance backgrounds. One of her biggest fusion dance projects was for the Ubumuntu Arts Festival in Rwanda.

Workshop 4

Afrikaanse Dans – Mass Diallo

Mass is een nieuwsgierige artiest die de rijke danstradities van het Afrikaanse continent volledigwil beheersen. De typische en energieke dansstijl Sabar uit Senegal is zijnspecialiteit, die hij van kinds af aan danste op straat in Dakar. Djembé is zijn tweedepassie, de danst die hij als virtuoos geheerst Hij danst met liefde andere Afrikaanse dansstijlen als Djola, Serrere, Manding, Toucouleur, Peulh, Zoulou and Afrikaansemodern dans.