Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling – East Meets West

5 november 2022 | 20:15 23:00

 

Indiase, Javaanse, Oekraïense dans en modern met een Turkse twist

Za 5 nov | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €15 incl. drankje | €10 incl. drankje student | Ooievaarspas 50%.
 
[qodef_button size=”” type=”” text=”Tickets” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://globaldancefestival.nl/eastmeetswest” target=”_blank” color=”FFFFF” hover_color=”” background_color=”951B81″ hover_background_color=”” border_color=”” hover_border_color=”” font_size=”” font_weight=”” margin=””]
 

Combinatieprogramma van Oost naar West en alles ertussen

East Meets West Combinatieprogramma Van Oost naar West en alles ertussen Op het programma Javaanse, Indiase en moderne dans met een twist en meer…
Work Line – Work in progress | Rutkay Özpinar zoekt de essentie van de (geconditioneerde) mens
L’Histoire | Indiase dans op de tonen van Stravinsky | Monsoon en Orkest Morgenstond
Javanese roots | Dialogue between dance & cello | Rahmida Dewi Patmawati en Alfian Emir Adytia

Extra! | Oekraïense volksdans | Oksana Siri & Vladislav Bondar


Work Line – Work in progress | Rutkay Özpinar

Een kort impressie van een dansonderzoek naar de analogie van hond en mens. We worden geconditioneerd door educatie, opvoeding en maatschappij in ons streven naar succes en perfectie. Dat allemaal ten goede. Want structuur is nodig om chaos te voorkomen, maar ondertussen ontstaat er chaos binnen onszelf. Wat doen al die structuren met ons? Wellicht brengt het plezier, wellicht druk. Maar terwijl we zo gefocust zijn op presteren, gaan we mogelijk voorbij aan onze essentie, ons zijn. Work Line richt zich op de spanning tussen de aangeleerde structuur en de essentie van de mens, het zijn.

Rutkay Özpinar heeft een brede dansachtergrond in hiphop, breakdance, Turkse volksdans, klassiek ballet en moderne dans. In zijn carrière heeft hij bijzondere ontwikkelingen doorgemaakt die hem bij zijn eigen danstaal brengen. Zijn route begint bij Bertha Huls via Boys Action bij ArteZ (Arnhem) en later volgt hij de dansopleiding bij Codarts (Rotterdam) en maakt hij deel uit van de eerste lichting van De Dutch Junior Dance Division in Den Haag. In 2014 startte hij, op 23 jarige leeftijd, als jongste choreograaf van Nederland bij Korzo. Voor zijn werk Grip (2015) won hij de BNG Bank Dansprijs en werd hij genomineerd voor de eerste editie Haagse Piket Kunstprijzen.

https://korzo.nl/nl/makershuis/makers/rutkay-ozpinar/

 

L’histoire | Monsoon en De Wijkmuzikanten I Indiase dans op de tonen van Stravinsky

Een vernieuwende ontmoeting van Klassieke muziek met Indiase dans. Speciaal op uitnodiging van de Wijkmuzikanten maakt danseres en choreografe Jolanda Boejharat speciaal een choreografie die de grenzen tussen twee tradities verkend. Vertrekkend vanuit de klassieke Zuid-Indiase Bharat Natyam dansen zij op de tonen van de Trois Dances van Strawinsky’s L’histoire du soldat. Het belooft een magische ontmoeting te worden.

Music Published / Licensed by: © Chester Music, Londen / Albersen Verhuur B.V. ‘s-Gravenhage

Het Monsoonensemble staat onder de artistieke leiding van Jolanda Boejharat. Enerzijds zetten zij zich in voor de verdieping en kwaliteit van de authentieke Indiase dansen, anderzijds laten zij zich graag verleiden tot vernieuwende samenwerkingen waarin het prachtige dansvocabulaire van de indiase dans het startpunt is, om mee te bewegen naar nieuwe artistieke mogelijkheden. De Wijkmuzikanten is een groep van (afgestudeerde) conservatorium studenten en alumni. Zij zijn gewend om lokaal te spelen en niet alleen op de grote podia. Ze halen energie uit het bereiken van nieuw publiek, zo ook gaan ze graag de uitdaging aan met nieuwe genres zoals de Indiase dans. https://monsoonfoundation.nl/Foto door Alex Schröder

 

Javanese roots, dialogue between dance and cello | Rahmida Dewi Patmawati & Alfian Emir Adytia

Rahmida en Alfian gaan een nieuwe artistieke samenwerking aan, met als bron de ‘Sedekah Bumi’. Dit is een Javaanse traditie die aan het begin van de maand Muharram of Sura wordt uitgevoerd, ook wel Tumpeng ceremonie genoemd. Deze feestelijke ceremonie wordt in Indonesië vaak gevierd met een prachtig nasi Tumpeng ( mooi opgemaakte gele rijstkegel). Deze ceremonie wordt traditioneel gegeven als dank voor de overvloed van de oogst of andere zegeningen.

Rahmida Dewi Patmawati is een zeer begaafd danser en choreografe in de Javaanse danswereld. Vanuit haar eigen dansinitiatief: Madaloka danst, verspreid zij de Indonesische danskunst in Nederland. De Javaanse Alfian Emir Adytia is een veelzijdig kunstenaar en cellist. Afgestudeerd aan het conservatorium, exploreert hij in zijn eigentijdse werk, Westerse muziek met muzikale invloeden van zijn Javaanse wortels. 

http://www.indonesischedans.nl|www.septutarcello.com

 

Oekraïense Volksdans | Oksana Siri & Vladislav Bondar

We zijn heel blij dat we op de zaterdagavond (5 november), tijdens het programma East Meets West, nu ook de Oekraïense dansers Oksana Siri en Vladislav Bondar een podium aan te kunnen bieden. Sinds een jaar verblijven zij in Nederland en delen zij hun rijke cultuur met ons.

Met trots brengen zij een traditionele Oekraïense dans in hun eigen interpretatie waarin zij door dans de rijke volksdanstraditie van hun thuis met Westerse Dans laten versmelten.

Zowel Oksana Siri als Vladislav Bondar zijn solisten van het ¨Ukrainian National Academic Theatre of Opera and Ballet¨

 

Gegevens

Datum:
5 november 2022
Tijd:
20:15 – 23:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Site:
https://globaldancefestival.nl/eastmeetswest

Organisator

WereldDansWerkPlaats
Telefoon
06-41249383
E-mail
info@werelddanswerkplaats.nl
Site
Bekijk de site van Organisator

Theater De Regentes

Weimarstraat 63
Den Haag, Zuid-Holland 2562 GR
+ Google Maps
070-2119988
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven