Programma - Global Dance Festival
19
page-template-default,page,page-id-19,qode-core-1.2.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.1,suprema-ver-2.2,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Programma

Vrijdag 1 november | vanaf 18.00 uur

Kaartverkoop

18.00 – 20.00 uur

Workshop | Balinese Dans

Door Eka Santi Dewi i.s.m. DwiBhumi
Legong Lasem is een Balinese dans dat wordt gedanst met waaiers, die de schoonheid van de bewegingen accentueren. In deze workshop wordt het abstracte en pure deel van deze Balinese dans aangeleerd.

Lees meer over de workshops…


20.30 uur

Global Dance Talents

Bij Global Dance Talents staat talent uit alle windstreken centraal. Acht dansscholen of -groepen krijgen een podiumplek bij De Nieuwe Regentes tijdens dit event. Zij laten hun beste werelddans choreografieën zien; dat staat garant voor een diverse en spectaculaire avond vol energie! 

Voorafgaand aan de optredens hebben deze 8 groepen een coachingstraject ondergaan van de WereldDansWerkPlaats. Als bonus mag de beste van deze groepen ook optreden tijdens het zaterdagavondprogramma op 2 november.

Lees meer over Global Dance Talents…

Zaterdag 2 november | vanaf 13.00 uur

Kaartverkoop

Workshops

Ervaar een diversiteit aan wereldse dansstijlen! Er is keuze uit vier workshops om kennis te maken met verschillende dansstijlen. Lees meer over alle workshops…

13.00 – 15.00 uur

Whirling & choreography | GEANNULEERD

Door Valentina Lacmanovic
Focus on spinning within a choreographic work.

Flamenco dans 

Door Lizzy Verloop
Leer in deze workshop de Spaanse dans met de karakteristieke trotse houding, de mooie hand en armbewegingen, het ritmische klappen (palmas) en het krachtige voetenwerk (escobilla). We leren een choreografie aan zodat je aan het eind van de workshop een stukje op muziek kunt dansen.

16.00 – 18.00 uur

Fusion duets | GEANNULEERD

Door Tjarda van Straten
Docente Tjarda staat bekend om haar open-minded kijk op fusion dance.

West-Afrikaanse dans

Door Mass Diallo
Mass is een nieuwsgierige artiest die de rijke danstradities van het Afrikaanse continent volledig wil beheersen. De typische en energieke dansstijl Sabar uit Senegal is zijn specialiteit.


19.00 – 20.00 uur

Debat ‘Moving Future’

Meepraten over de toekomst van werelddans in Nederland? In samenwerking met Cultuurschakel wordt het debat ‘Moving Future’ georganiseerd waar docenten, makers, dansers en opkomend talent van zich laten horen. Aanmelden: info@werelddanswerkplaats.nl

Aanmelden debat via info@werelddanswerkplaats.nl

Vanaf 20.30 uur

Global Dance Tableau

Sprankelende, kleurrijke en inspirerende optredens van over de hele wereld.

Mass Diallo: energieke Afrikaanse dans met live drum esemble uit Senegal.

Valentina Lacmanovic: Moderne whirling/spiralling.

Indu Panday: vernieuwende Indiase dans.

-‘The best of Global Dance Talents’.

Dragon’s Child: deze avond is de première te zien van Dragon’s Child; een danstheaterproductie geproduceerd door de WereldDansWerkPlaats, onder leiding van choreograaf Cunsong Xu. Xu is choreograaf van dansgezelschap Groundbreakers. Dit stuk gaat over de verschillende vormen van Chinese identiteit in Nederland.

Lees meer over Global Dance Tableau…

Kaartverkoop workshops, Global Dance Talents en Global Dance Tableau op DeNieuweRegentes.nl