Global Dance Talents - Global Dance Festival
21
page-template-default,page,page-id-21,qode-core-1.2.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.1,suprema-ver-2.2,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Global Dance Talents

Global Dance Talents

Vrijdag 1 november | vanaf 20.30 uur

Kaartverkoop

Bij Global Dance Talents staat talent uit alle windstreken centraal. Verschillende dansgroepen en -scholen laten hun beste choreografieën in verschillende wereldse stijlen zien. Dit staat garant voor een diverse en spectaculaire avond vol energie!

Deze dansgroepen hebben een video ingezonden om kans te maken op een plek in de line-up van Global Dance Talents. Uit alle ingezonden video’s selecteert het Global Dance Festival 8 groepen. Tussen 5 en 15 oktober krijgen de geselecteerde dansgroepen coachingssessies op maat bij hen in de studio.  Daarna komen alle groepen bij elkaar en vindt er een gezamenlijke dag van coaching plaats, waarna zij klaar zijn om op vrijdag 1 november te knallen tijdens het Global Dance Festival!

Één van de 8 acts zal ook een plekje krijgen in de programmering op zaterdag 2 november tijdens het Global Dance Tableau.

Line-up

Kuwung-Kuwung – Javaanse dans
Kismet – Oriëntaalse Buikdans Showteam
Kilkenny School of Irish Dance – Ierse dans
Guus en Pascale de Mari – Folklore en hedendaags
Flamenco Lizdans – Flamenco stijl: Soleá
Ekaterina Abrosimova – Zigeuner dans uit Hongarije
Beyond Bharata Natyam – Klassieke dansstijl uit Zuid-India/fusion
Chinese danseressen Rotterdam – Chinese folklore

Deelnemers Global Dance Talents

Beyond Bharata Natyam

Bharata Natyam is een klassiek dansstijl uit Zuid-India. Het is van oorsprong is een tempeldans met een traditie van meer dan 2000 jaar. De dansers van Beyond Bharata Natyam zijn onder leiding van Sitra Bonoo opgeleid in deze Indiase klassieke dansstijl. Sinds een tiental jaren werkt Sitra Bonoo samen met Percy Muntslag. De zoektocht in deze samenwerking is naar nieuwe uitdagingen en nieuwe dimensies met westerse invloeden. De verbinding tussen de Indiase en westerse dans is uniek. Wij hebben de laatste jaren voorstellingen gepresenteerd en opgetreden bij festivals etc.

Het stuk dat wij tijdens het Global Dance Festival presenteren is een choreografie gemaakt door de dansers zelf. De hoofdchoreograaf is Devika Couprie en de dansers zijn Ashni Couprie, Esha Ramdien en Suraya Ramdas. Wij noemen dit stuk Parikshan omdat het voor ons een experiment is, waarbij we al onze dansvaardigheden laten zien. Je kunt ons vinden op Facebook onder naam Beyond Bharata Natyam.


Guus en Pascale de Mari

De wereld is voor iedereen. Daarom dansen Pascale en Guus op muziek van Goran Bregovic een zelfgemaakte choreografie. De muziek is een zigeunermelodie, de dans hedendaags met folklore elementen. Pascale danst in een rolstoel, Guus op twee voeten. Culturen en stijlen mengen, maakt de wereld van en voor iedereen.

Ekaterina Abrosimova

Deze zigeunerdans uit Bessarabië is over de
onbeantwoorde liefde van een zigeunerin en haar liefdesverdriet gevoelens. De
zigeuners zijn een heel trots volk, ook in zaken liefde. Als een zigeuner
verworpen is, dan wordt zij/ hij in die trots geraakt en probeert door blijheid
of woede de andere te vergeten. Deze choreografie van Ludmila Panina – artistiek
directrice van Ekaterina’s eerste dansgroep “Ornament” uit Moskou.

Het genre van deze dans is karakterdans, d.w.z. de
folklore elementen zijn gemengd met de klassieke danspassen. De beste Russische
voorbeeld daarvan is het wereldbekende Russische ballet van Igor Moiseyev.


Kilkenny School of Irish Dance

This dance act is performed by 4 powerful individuals, Mia Vetjens, Jessica Morris, Sorcha Hogan and Connelly Tacoma. They have been training for years at the highest level and have all competed around the globe representing The Netherlands at competitions such as All- Ireland Championships , All- Scotland Championships, European Championships and World Irish Dance Championships. This act will show how the art form of Irish Dance allows the girls to express themselves as strong young women. Four hard working, strong, athletic ladies to take over the floor!

Flamenco Lizdans

Soleá
Deze Flamenco stijl gaat over liefdesverdriet en tegenslag, deze dans is ingetogen, langzaam, maar trots en vol passie met krachtig voetenwerk.

Danseressen: Ekaterina Abrosimova, Laura Gerrits, Margarita Vallduriola, Rebeca Rodriquez
Choreografie: Lizzy Verloop
Dansschool: Liz Dans www.lizdans.nl


Kuwung-Kuwung

Voor dit optreden tijdens het Global Dance Festival in Den Haag is door Clara Brakel een speciale choreografie gecomponeerd, gebaseerd op de traditionele Gambyong-dans van Midden Java. Van oorsprong hoort deze dans tot het repertoire van de beroepsdanseressen, die optreden bij rituele Javaanse dansfeesten. De muziek voor deze compositie werd uitgevoerd door een gamelan-orkest geleid door S. Ngaliman.