Global Dance Tableau - Global Dance Festival
24
page-template-default,page,page-id-24,qode-core-1.2.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.1,suprema-ver-2.2,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,qodef-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Global Dance Tableau

Sprankelende, passievolle en inspirerende optredens van over de hele wereld zijn te zien op de zaterdagavond tijdens het Global Dance Festival. Om 20.30 uur is op het podium van theater De Nieuwe Regentes een kleurrijk tableau van dans vanuit de hele wereld te zien. Van ervaren professionals tot fanatieke amateurs in de productie Dragon’s Child.

Kaartverkoop

Line-up

Valentina LacmanovicTorrent

De opening van de avond wordt verzorgt door Valentina Lacmanovic. Het is haar nieuwste solo performance: TORRENT. Het stuk is geïnspireerd op de ontembare krachten van de natuur en de ook niet te stoppen en ongecontroleerde constante uploads van digitale persoonlijke gegevens.
We verdrinken – onze privacy en vrije wil zijn al verdronken.

Valentina:
“I make pieces that are disorientating and disturbing. Entertainment is already everywhere anyway… It is not ment to be a provocation but an invitation on a journey. I like to think that my work is a canvas where the audience can project their visions, live through their own stories in a very intimate way and possibly experience a dream-like shift in consciousness”. 

The best of Global Dance Talents

Op de vrijdagavond, 1 november, vertonen amateur dansgroepen sprankelende choreografieën in de werelddans. Als bonus mag de beste van de groepen hun choreografie ook tonen tijdens Global Dance Tableau. 

Indu Panday – Devi

De Nederlandse Indu Panday is een van de weinige danseressen die gespecialiseerd is in zowel Bharatanatyam als Kathak. Mede hierdoor is zij een veelgevraagd danseres in Nederland en daarbuiten.

Voor het India Dans Festival in 2018 werkte zij onder begeleiding van Hari & Chethana aan een nieuwe klassieke solo rondom het thema van feminiene kracht, ook wel devi. Hiervoor laat ze zich inspireren door de Dasha Mahavidyas, een groep van tien tantrische vormen van Adi Shakti, de allerhoogste godin (Moedergodin) in het hindoeïsme. Devi is een Korzo productie.

Concept, choreografie & kostuumontwerp Hari & Chethana | dans Indu Panday | licht Albert Tulling i.s.m. Hari | inspiratie Leo Spreksel | gemaakt in opdracht van Korzo | duur 25 minuten

Dragon’s Child

Op zaterdagavond 2 november is de première van Dragon’s Child; een eigen danstheaterproductie van de WereldDansWerkPlaats, onder leiding van choreograaf Cunsong Xu. Xu is artistiek leider bij het dansgezelschap Groundbreakers.

Dit stuk gaat over de verschillende generaties Chinezen in Nederland, waarbij zowel dansers, acteurs als live muziek, operazang en martial arts te zien zijn.

Mass Diallo – Ballet Thiedo

Mass Diallo is een bijzondere danser uit Senegal die nationaal en internationaal furore maakte. Jarenlang danste hij in het bekende Senegalese ballet Waato Siita, de dansgroep uit Dakar die over de wereld reist om de Afrikaanse danstraditie te presenteren. Mass heeft zich inmiddels in Europa gevestigd waar hij de missie heeft zijn danscultuur te delen met anderen.
Mass is een nieuwsgierige artiest die de rijke danstradities van het Afrikaanse continent volledig wil beheersen. De typische en energieke dansstijl Sabar uit Senegal is zijn specialiteit, die hij van kinds af aan danste op straat in Dakar. Djembé is zijn tweede passie, de danst die hij als virtuoos geheerst Hij danst met liefde andere Afrikaanse dansstijlen als Djola, Serrere, Manding, Toucouleur, Peulh, Zoulou and Afrikaanse modern dans.

Dansers: Mass Diallo, Bienvenu Gomis, Mapi Gomis, Elaisa van der Kust, Souleymane Diallo | Drummers: Diop Mamour, SeckAda Kara | Choreografie en regie: Mass Diallo